Świeże ryby

Idealne do prostych, tradycyjnych, jak i wykwintnych dań. Obowiązkowy punkt w menu każdej restauracji, do której chętnie wracają klienci, by odkrywać kolejne smaki.

Ryby świeże często goszczą również w naszych domach - zarówno jako danie główne, jak i przekąska. Doradę, dorsza czy tuńczyka można podawać na wiele sposobów i nieustannie zachwycać podniebienia - domowników lub gości lokalu.

Rybka lubi smakować - wybierz to, co najświeższe

Do jednych z najpopularniejszych świeżych ryb, która często gości na naszych stołach w domach i którą chętnie wybieramy z restauracyjnego menu jest bez wątpienia dorsz. Przygotowane polędwiczki będą idealne do zapiekania, smażenia czy grillowania. Ryba doskonale smakuje również przyrządzona na parze. Bywa też podawana na zimno jako składnik sałatki lub sosu. Niezależnie od wybranego sposobu obróbki, mogą się Państwo cieszyć smakiem i świeżością dorsza w każdej kulinarnej sytuacji.

Świeżość prosto z chorwackiego wybrzeża

Okoń i dorada – ryby chorwackie, które możemy Państwu zaoferować - kojarzą się bezsprzecznie z kuchniami śródziemnomorską oraz bałkańską. Pieczone lub grillowane doskonale komponują się z cebulą oraz papryką. Mogą być składnikami zarówno prostych, domowych dań, jak i skomplikowanych połączeń smakowych, które staną się charakterystyczne dla konkretnej restauracji.

Świeże ryby do japońskich dań

Ryby świeże mogą być wykorzystywane nie tylko do podawania polskich, tradycyjnych dań. Z powodzeniem grają pierwsze skrzypce w kuchni japońskiej. Świeży tuńczyk będzie idealny do sushi i nie tylko. Z powodzeniem można go grillować, piec, podawać z warzywami czy ziołami. Wedle upodobań, wedle obowiązującego menu!

Smak dla domu, smak dla gości

Nasze produkty z powodzeniem mogą Państwo wykorzystywać w restauracjach, hotelach czy podczas organizacji dużych przyjęć. Klientom detalicznym proponujemy zakupy w jednym ze sklepów stacjonarnych (delikatesy Kuchnie Świata) lub na stronie internetowej. Życzymy świeżego i smacznego niezależnie od okazji i rodzaju dania.

Ryby świeże