Co prawda nie mają zbyt wielu wartości odżywczych, ale są za to cenione za unikatowe walory smakowe. Grzyby wykorzystuje się do urozmaicania wytrawnych dań z kuchni całego świata: znajdziemy je w sosach, sałatkach, nadzieniach i przekąskach. Ponadto należą do produktów, które można łatwo przetworzyć — dostępne są w wersji mrożonej, suszonej, marynowanej, a także w postaci koncentratów do sosów oraz zup. Nierzadko traktowane są jako dodatek smakowy podnoszący walory wybranych potraw: czasem wystarczy sam grzybowy aromat, aby pobudzić apetyt.
Szerokie zastosowanie grzybów w produkcji kulinarnej jest dość powszechne szczególnie u tych przedstawicieli branży gastronomicznej, którzy specjalizują się w serwowaniu tradycyjnych potraw z wielu zakątków świata — Europy i Azji. Szczególnie że doskonale nadają się do smażenia, duszenia, gotowania oraz pieczenia. Zadbaliśmy więc o to, aby w naszej ofercie nie brakowało różnych odmian — zarówno dostępnych w kraju, jak i za granicą.
Proponujemy starannie wyselekcjonowane artykuły spożywcze — grzyby suszone, mrożone oraz w zalewach. Pozyskujemy je od sprawdzonych, zaufanych dostawców z różnych zakątków świata — Tajlandii, Chin, Japonii, Włoch, ale także Polski. Wśród proponowanych produktów można znaleźć m.in.:
Grzyby doskonale nadają się do przyrządzania przeróżnych dań przynależących do kuchni europejskiej i azjatyckiej. Powinny być przechowywane i wykorzystywane zgodnie z zaleceniami producenta. Można przetwarzać je w dowolny sposób, aby nadawać potrawom więcej charakteru poprzez wyjątkowego smak oraz aromat.
Zachęcamy do współpracy przedstawicieli branży gastronomicznej, którzy szukają zaufanego, a przy tym dużego dostawcy wysokiej jakości artykułów spożywczych. Wspieramy działalność firm sektora HoReCa działających na terenie całej Polski. Zapraszamy do poznania szczegółów!