O nas

Jako Kuchnie Świata S.A. jesteśmy importerem i dystrybutorem artykułów spożywczych dla segmentów: HoReCa, sieci handlowe, sieć sklepów własnych (Delikatesy Kuchnie Świata) oraz sprzedaży internetowej.
prezes
Ryszard Dymny
Przewodniczący Rady Nadzorczej
Technolog żywności, absolwent SGGW, ukończył Wydział Handlu Zagranicznego na SGPIS (obecnie SGH). Firmę w Polsce powołał w 1990 roku po powrocie z Berlina Zachodniego, gdzie pracował przez 5 lat jako polski attaché handlowy przy Misji Wojskowej w Berlinie.
maria dymna chojnacka
Maria Dymna-Chojnacka
Prezes Zarządu - Dyrektor Zarządzający
Absolwentka SGGW na Wydziale Zootechnika. Ukończyła studia podyplomowe w Akademii Leona Koźmińskiego na kierunku Zarządzanie i Marketing. W Kuchniach Świata od 2011 roku.
jarosław rymuszka
Jarosław Rymuszka
Prezes Zarządu - Dyrektor Finansowy
Absolwent Politechniki Warszawskiej oraz MBA Warsaw University of Technology, dyplom ACCA. Poprzednio audytor finansowy w KPM oraz PricewaterhouseCoopers. W Kuchniach Świata od 2000 roku odpowiedzialny za finanse.
anna białas
Anna Białas
Główna Księgowa Prokurent
Absolwentka Wydziału Ekonomii UMCS w Lublinie oraz Akademii Ekonomicznej w Poznaniu. Od 2007 roku piastuje stanowisko Głównej Księgowej.
joanna kołodziejczyk
Joanna Kołodziejczyk
Dyrektor Handlowa ds. Segmentu HoReCa
Ukończyła Wyższą Szkołę Zarządzania w Warszawie. Z Kuchniami Świata związana od 1996 roku. Zarządza dziewięcioma oddziałami handlowymi na terenie Polski.
rafal majek
Rafał Majek
Dyrektor Handlowy ds. Detalu Obcego i Eksportu
Absolwent Wyższej Szkoły Ekonomicznej Almamer. Z Kuchniami Świata związany od 2009 roku. Odpowiedzialny za współpracę z sieciami handlowymi.
avatar
Dyrektor Sieci Sklepów Własnych
marcin wyszkowski
Marcin Wyszkowski
Dyrektor Działu Zakupów
Absolwent UW oraz SGH. W Kuchniach Świata od 2008 roku. Odpowiedzialny za całość procesów zakupowych w firmie, w tym przede wszystkim za zakupy kontenerowe spoza UE.
ca3e1ede6e98be436247e9a6d61b1e0d
Tomasz Rakowski
Dyrektor IT
Absolwent Wyższej Szkoły Informatyki Stosowanej i Zarządzania (WIT - Warsaw School of Information Technology). W Kuchniach Świata od 2002 roku.
beata piątkiewicz
Beata Piątkiewicz
Dyrektor Działu Obsługi Klienta i Windykacji
Absolwentka SGGW, technolog żywności. Z Kuchniami Świata związana od 1994 roku, zarządza Działem Windykacji.
dariusz richter
Dariusz Richter
Dyrektor ds. Rozwoju
Absolwent Instytutu Inżynierii Chemicznej i Procesowej PW. W firmie od 2002 roku jest specjalistą od technologii żywności, towaroznawstwa i sztuki kulinarnej.