W branży gastronomicznej należy dbać przede wszystkim o zadowolenie Klienta. Oczekiwania dotyczące jakości artykułów spożywczych mogą być różnicowane i dość mocno sprecyzowane. Aby na nie odpowiedzieć, warto mieć w zanadrzu m.in. naturalne produkty bezglutenowe. Z myślą o przedstawicielach branży HoReCa przygotowaliśmy osobną kategorię, w której dostępne są wyłącznie propozycje “gluten free”. To przede wszystkim pieczywa, ale także makarony, przekąski i słodycze. Oferujemy ponadto gotowe produkty spożywcze stosowane na co dzień do przyrządzania dań z różnych zakątków świata oraz włoskie mąki bezglutenowe do wypieku chleba.
Proponowane artykuły spożywcze spełnią oczekiwania Klientów, którzy z różnych przyczyn nie chcą lub nie mogą pozwolić na to, aby w serwowanych daniach znalazły się białka zbóż glutenowych, takich jak pszenica, żyto, owies czy jęczmień.
Na wybór czekają różne rodzaje pieczywa – chleby (klasyczne i chrupkie), bułki (jak ciabatty, focaccie, bagietki i wypieki do hamburgerów), Wśród makaronów można znaleźć popularne rodzaje past oraz kluseczek, w tym:
Słodycze i słone przekąski to głównie ciastka, babeczki, krakersy, paluszki oraz herbatniki odpowiednie zarówno jako przystawki, jak i dodatki do dań czy wypieków. Do kategorii “Pozostałe” zaliczyliśmy gotowe produkty bezglutenowe przeznaczone do przygotowywania dań kuchni włoskiej, meksykańskiej i amerykańskiej. Propozycja obejmuje placki tortilli, podkłady do pizzy oraz pizzę z dodatkami, pierożki tortellini, mrożone ciasta francuskie, a nawet śniadaniowe płatki kukurydziane.
Dajemy dostęp do starannie wyselekcjonowanej żywności od najlepszych producentów w Europie. To propozycje przeznaczone dla przedstawicieli branży gastronomicznej, którzy chcą wprowadzić do swojej oferty alternatywę w postaci dań bezglutenowych. Zachęcamy do współpracy — czyli regularnego zaopatrywania się w pieczywa, makarony, przekąski oraz pozostałe produkty “gluten free” od jednego z największych dystrybutorów artykułów spożywczych w Polsce.