Miłośnikom smaków śródziemnomorskich i tych mających swoje źródło na Dalekim Wschodzie nie trzeba ich przedstawiać. Owoce morza to jedna z bardziej lubianych pozycji w restauracyjnych menu czy wśród hotelowych gości.
Mają coraz więcej zwolenników w domowych zaciszach, co czyni ich królami niejednej imprezy w gronie przyjaciół. Przedstawiamy Państwu produkty prosto z dalekich mórz i oceanów - wyjątkowe dla najbardziej wymagających kubków smakowych.
Za najbardziej popularne owoce morze uznaje się krewetki, kalmary i kraby. Oferowane przez nas krewetki trafiają na stoły w wykwintnych polskich restauracjach. W zależności od przepisu, proponujemy produkty surowe, mrożone, tajskie lub argentyńskie. Wychodzimy naprzeciw potrzebom zróżnicowanych menu i wymagań gości. Krewetki w kilku odmianach z pewnością uda się wpasować w listę dań niejednej restauracji, w której królują azjatyckie lub śródziemnomorskie smaki.
Surowe lub mrożone ośmiornice są głównym składnikiem dań kuchni azjatyckiej oraz śródziemnomorskiej. Macki, czyli najbardziej lubiana część ośmiornicy, mogą być bazą aromatycznego bulionu. Świetnie smakują z dodatkiem czosnku. W wielu restauracjach są podawane w całości, a szefowie kuchni dbają o to, by przyrządzić je w sposób, który oczaruje najbardziej wymagających degustatorów. Kalmary, panierowane lub przyrządzane, to kolejne dostępne w naszej ofercie owoce morza, które cieszą się popularnością i w domach, i w restauracjach. Obsmażone stają się chrupiące, dzięki czemu mogą być idealną przekąską przed daniem głównym.
Wszystkie owoce morza, które proponujemy zarówno klientom detalicznym, jak i właścicielom restauracji, są poddawane surowym kontrolom jakości. Chcemy mieć pewność, że na Państwa stoły trafią produkty smaczne, pochodzące od zaufanych dostawców. Gwarantujemy wsparcie przy wyborze najlepszych owoców morza.