WIOSENNE SPOTKANIE Z KUCHNIAMI ŚWIATA I PARTNERAMI
We wtorek 23. kwietnia br. w restauracji Kawelin w Białymstoku odbyło się kolejne cykliczne WIOSENNE SPOTKANIE Z KUCHNIAMI ŚWIATA I PARTNERAMI – La Lorraine, Develey, Aviko, CooliNart, Monin, Nestle Professional, Piątnica, Perino, Bunge, Bonduelle, Kocham Smoothie, Nebbiolo.
W trakcie spotkania nasi Klienci mieli okazję skosztować wielu wyszukanych, wyśmienitych potraw serwowanych przez naszych specjalistów-doradców – oto one:
- Li Ramen i Poke Bowle – doradca Kuchni Świata, Marcin Tomczyk
- Filet z kurczaka Suprime Kuchnie Świata w ziołach z północno-zachodniej Afryki podany na mieszance Marakesh firmy Bonduelle oraz filet z Miętusa Kuchnie Świata marynowany w pieprzu cytrynowym w mieszance warzywami Asia Bonduelle – Robert Pęcherzewski, doradca marki Bonduelle
- Gratin ziemniaczany z borowikami, Terina z królika z combrem w algach z kremowym sosem smardzy, sezonowe warzywa z marynowanymi grzybami shimej i pudrem z jagód acai, a także Falafel burger, marynowany burak i majonez chili – Mariusz Zając, ambasador marki Aviko
- Pierś z kaczki Kuchnie Świata na purée z gruszki i pietruszki, glazurowane żółte buraczki z truskawkami i szparagami wszystko doprawione sosami Tabasco, Develey Muti i Kikkoman – Adam Orzechowski, doradca marki Develey
- Gamondi Aperitivo Spritz, Limoncello Spritz, Gin&Tonik, Violet, Sangria Tinto Monin&Alkohole Kuchnie Świata – Paweł Jaworski, ambasador marki Monin i Bartosz Grzywacz, sommelier Kuchnie Świata
Spotkanie poprowadziła Ewa Langowska, dyrektor oddziału Kuchnie Świata Warmia, Mazury, Podlasie i Suwalszczyzna.
Serdecznie dziękujemy wszystkim Uczestnikom i już teraz gorąco zapraszamy na LETNI FESTIWAL KUCHNI ŚWIATA I PARTNERÓW zaplanowany na 24.06.2024 r.
Do zobaczenia wkrótce!
Kliknij TU i obejrzyj krótką relację z tego wydarzenia.