Szkolenie JESIENNE INSPIRACJE MONIN na Mazurach

30 października 2024 r.

Ruszyliśmy ze szkoleniami na sezon jesienno-zimowy! Za nami intensywne dwa dni warsztatów w naszym studiu kulinarnym w Olsztynie. Dla Klientów firmy Kuchnie Świata, razem z Pawłem Jaworskim, ambasadorem marki MONIN Polska – SCM, przygotowaliśmy szkolenie pod hasłem JESIENNE INSPIRACJE MONIN.

Szkolenie Monin 10.2024

To doskonała okazja, by odświeżyć menu, przygotować sezonową wkładkę oraz zaproponować gościom nowe propozycje win i koktajli. Oprócz zimowych herbat, jesiennych kaw i gorących lemoniad uczestnicy szkolenia mieli okazję zapoznać się z ofertą win i alkoholi z naszego portfolio.

Nasze szkolenia i warsztaty za każdym razem cieszą się dużym zainteresowaniem restauracji, hoteli oraz kawiarni. I tym razem sala pękała w szwach, a uczestnicy byli bardzo pilnymi i skrupulatnymi uczniami.

Przygotowaliśmy między innymi:

  • Hot Aperitivo na bazie likieru Aperitivo Gamondi
  • Lawendowy Gin w wersji bezalkoholowej z nowym produktem w naszym portfolio – bezalkoholowym Ginem Jenny In The Bottle
  • Jabłecznikowy Whisky Sour
  • Bezalkoholowy Grzaniec na bazie czerwonego Wina Aldea Tempranillo 0,0%
  • Tarsier Oriental Pink – Gin&Tonic przygotowany na bazie różowego Ginu Tarsier, który podbija głównie serca Pań.

Odbyliśmy także szkolenie zatytułowane Przekąski bankietowe i kanapki na wiele sposobów. Prezentacje prowadził Łukasz Karpiński, Ambasador firmy LaLoraine. Swoimi produktami wspierała nas również firma Develey.

Serdecznie dziękujemy uczestnikom za tak liczne przybycie i miłą atmosferę. Zachęcamy i zapraszamy do udziału w kolejnych spotkaniach organizowanych w naszym olsztyńskim oddziale Kuchnie Świata.