6 marca 2020 r.
2 marca 2020 r. Kuchnie Świata miały przyjemność zorganizowania szkolenia MIZKAN DAY pod hasłem Tajna broń szefów kuchni dla zaproszonych szefów kuchni. Tematem spotkania były tajemnice biotechnologii o 1000-letniej tradycji: Koji – kropidlak żółty, enzymy, fermentacja bez drożdży, Shio-koji, Mirin. Wydarzenie zostało zorganizowane pod patronatem japońskiej firmy Mizkan ...
2 marca 2020 r. Kuchnie Świata miały przyjemność zorganizowania szkolenia MIZKAN DAY pod hasłem Tajna broń szefów kuchni dla zaproszonych szefów kuchni. Tematem spotkania były tajemnice biotechnologii o 1000-letniej tradycji: Koji – kropidlak żółty, enzymy, fermentacja bez drożdży, Shio-koji, Mirin.
Wydarzenie zostało zorganizowane pod patronatem japońskiej firmy Mizkan, od 200 lat specjalizującej się w oryginalnych, fermentowanych produktach żywnościowych, niezastąpionych w tradycyjnej kuchni japońskiej.
Zobacz również: