10 czerwca 2019 r.
Na specjalne zaproszenie Kuchnie Świata oraz Les vergers Boiron, już w lipcu w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI ATELIER w Łodzi, odbędą się dwa szkolenia z Michel Willaume - słynnym francuskim cukiernikiem, zdobywcą tytułu "World Pastry Champion Lyon 2001" i twórcą marki "Think Pastry"
Na specjalne zaproszenie Kuchnie Świata oraz Les vergers Boiron, już w lipcu w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI ATELIER w Łodzi, odbędą się dwa szkolenia z Michel Willaume - słynnym francuskim cukiernikiem, zdobywcą tytułu "World Pastry Champion Lyon 2001" i twórcą marki "Think Pastry":
oraz
Główną zasadą nauczania Michela Willaume jest przekazywanie uczniom maksimum informacji, zachęcanie ich do myślenia i rozumienia poprzez wyjaśnianie „dlaczego i jak”. Zawsze jest otwarty na pytania każdego ucznia i chętnie dzieli się z nimi swoim wyjątkowym doświadczeniem.
Szkoli na całym świecie, przekazując swoją wiedzę dotyczącą najnowszych trendów cukierniczych i dzieli się swoją pasją ze wszystkimi ludźmi, którzy chcą dowiedzieć się więcej na temat cukiernictwa.
Ponad 35-letnie doświadczenie w zawodzie pozwala mu łatwo dostosować styl pracy i receptury do potrzeb wszystkich krajów, w których pracuje.
W programie szkoleń, uczestnicy obejrzą pokaz przygotowania deserów:
⦁ CASSIS COCO
Wzniosłe połączenie słodyczy kokosa z kwasową świeżością limonki i owocową mocą czarnej porzeczki.
⦁ RASPBERRY INSPIRATION
Orzechowy i chrupiący, kwaśny, owocowy i pikantny - orzeźwiająca przyjemność na wiosnę i lato.
⦁ GLOBE TROTTER
Nowoczesna klasyczna wersja deseru „The World” L’École: Mango - Marakuja - Banan - Ananas - Kokos
⦁ EDEN
Intensywnie owocowy, kwaśny i tropikalny: Yuzu - Ananas - Mango
⦁ MACARON ABRACADABRA
Nowoczesny akcent: Truskawka - Rokitnik - Ananas - Pomarańcza
⦁ GANACHE FILLING FOR BBC
Siła owoców w czekoladzie: Morela - mango / marakuja - Yuzu
Zobacz również: