18 lutego 2015 r.
Serdecznie zapraszamy na I edycję konkursu kulinarnego „SMAKI DZICZYZNY” organizowanego przez wieloletniego szefa kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnika dziczyzny - Artura Świerżewskiego.
Konkurs odbędzie się 25 marca 2015 roku, pierwszego dnia 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa 56c w Warszawie.
Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych kucharzy pracujących w restauracjach specjalizujących się w daniach z dziczyzny i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny - jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.
Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski
- szef kuchni Hotelu „Trylogia”;
- promotor dziczyzny w kraju i za granicą;
- członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Rady programowej miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii, SK BANKU, kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń” oraz Cechu Rzemiosła i Przedsiębiorczości;
- autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji;
- Wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.
Wszystkich chętnych zapraszamy do udziału w konkursie - wystarczy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem.
Dokumenty dostępne są na stronie NewsGastro.pl.
Zobacz również: