Chefs Fight Poland 2014 - konkurs kulinarny

25 wrzesień 2014 r.

Chef`s Fight Poland 2014 to pierwsza edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Kucharzy i Szefów Kuchni nie bojących się wyzwań i ceniących zdrową rywalizację.

Tytuł edycji 2014: I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny w Przyrządzaniu Potraw z Wołowiny Podkarpackiej.

Przedmiot konkursu:
Danie główne: mięso wołowe
Deser: czekolada

 

Czas i miejsce konkursu:

data: 24 i 25 października 2014 roku

miejsce: Plac Eventowy Galerii Rzeszów

adres: Al. Piłsudskiego 44, 35-001 Rzeszów

 

Cele Konkursu:

Propagowanie tradycji kulinarnej Regionu Podkarpackiego, odkrywanie i promowanie talentów, osobowości kulinarnych jak i poznawanie nowych trendów w polskiej gastronomi oraz poszukiwanie pomysłów na oryginalne łączenie smaków.

Celem konkursu jest ponadto promocja mięsa wołowego pochodzącego z terenu Województwa Podkarpackiego. Podkarpacka wołowina to produkt najwyższej jakości, charakteryzujące się unikatowymi walorami wynikającymi ze sposobu hodowli bydła mięsnego. Naturalny wypas zwierząt na użytkach zielonych czystych ekologicznie Bieszczadów i Beskidu pozwala osiąga najlepszej jakości surowiec, idealny do przygotowania potraw.

 

Organizatorzy konkursu:

Hotel Rzeszów, Marszałek Województwa Podkarpackiego oraz Restauracja Oranżeria

 

http://chefsfight.pl