25 września 2014 r.
Chef`s Fight Poland 2014 to pierwsza edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego dla Kucharzy i Szefów Kuchni nie bojących się wyzwań i ceniących zdrową rywalizację.
Tytuł edycji 2014: I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny w Przyrządzaniu Potraw z Wołowiny Podkarpackiej.
Przedmiot konkursu:
Danie główne: mięso wołowe
Deser: czekolada
Czas i miejsce konkursu:
data: 24 i 25 października 2014 roku
miejsce: Plac Eventowy Galerii Rzeszów
adres: Al. Piłsudskiego 44, 35-001 Rzeszów
Cele Konkursu:
Propagowanie tradycji kulinarnej Regionu Podkarpackiego, odkrywanie i promowanie talentów, osobowości kulinarnych jak i poznawanie nowych trendów w polskiej gastronomi oraz poszukiwanie pomysłów na oryginalne łączenie smaków.
Celem konkursu jest ponadto promocja mięsa wołowego pochodzącego z terenu Województwa Podkarpackiego. Podkarpacka wołowina to produkt najwyższej jakości, charakteryzujące się unikatowymi walorami wynikającymi ze sposobu hodowli bydła mięsnego. Naturalny wypas zwierząt na użytkach zielonych czystych ekologicznie Bieszczadów i Beskidu pozwala osiąga najlepszej jakości surowiec, idealny do przygotowania potraw.
Organizatorzy konkursu:
Hotel Rzeszów, Marszałek Województwa Podkarpackiego oraz Restauracja Oranżeria
Zobacz również: